The Devil You Know

27. – 29. august 2021 utenfor Sandnes, Rogaland
20 spillere, 3 instruerte spillere
Laivdesign av Janusz Maxe og Rekkevidde

Hva handler laiven om?

På en klinikk har en lege samlet en gruppe pasienter som alle deltok på samme ungdomsleir for flere år siden, og som siden det har hatt store vanskeligheter med å fungere normalt i samfunnet. De har fragmenterte minner fra tiden før leiren, de isolerer seg og viser tegn på vrangforestillinger.

Halvparten av deltakerne spiller en gruppe besatte mennesker, og den andre halvparten spiller demoner. De er koblet sammen to og to, er stuck med hverandre i et giftig og gjensidig avhengig forhold, og har vært det siden leiren.

Laiven er satt i nåtid og handler om menneskene som sliter med å bli fri fra demonene sine, prøver å nå inn til hverandre og knytte bånd, og om demonene som kjemper for å forbli i kontroll.

The Devil You Know er en laiv som rører ved ensomhet, depresjon, isolasjon, men historien handler om å finne håp og å bygge vennskap.

Tre kjerner i designet

Samspill mellom besatt og demon

Spillerne melder seg på i par, og vil spille svært tett med og mot hverandre. Sammen bygger de det spillet de ønsker seg og den relasjon rollene har.

Selv om både menneske og demon har relasjoner med andre i omgivelsene vil mye av spillet til å farges av samarbeidet sammen med makkeren sin.

Improvisert og bekreftende spill

Det er ingen ferdig, komplisert backstory å kartlegge eller utforske. Den skapes, forhandles og redefineres dynamisk av spillerne på laiven.

Hverken demonene eller institusjonens personale er motstandere som skal overvinnes. I stedet skaper vi kontrastene mellom normalitet og demonisk sammen.

Kunstnerisk kreativt samskapende

Vi spiller på et ekte, tidligere psykiatrisk sykehus, men på laiven skal det merkes av det demoniske har kommet inn og påvirker stedet.

Demonspillerne har frihet til å dekorere, male, ommøblere, bygge og generelt bidra med sin egen kreativitet for å skape mer avvikende stemning og inntrykk.